Законопроєкт про столицю України направили європейським експертам

Документом нардепи планують обмежити повноваження мера Києва Віталія Кличка

Профільний комітет Верховної Ради України направив до Ради Європи законопроєкт "Про місто Київ — столицю України" для експертної оцінки. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення пресслужби українського парламенту.

Від європейських експертів народні депутати України чекають висновків щодо документу, який планують ухвалити до кінця року. Питання у відповідності положень законопроєкту "Про місто Київ - столицю України", зареєстрованого під номером 2143-3, європейським стандартам та принципам місцевого самоврядування.

Нову редакцію законопроєкту народні депутати напрацювали у профільному комітеті Верховної Ради у жовтні перед розглядом його в другому читанні та в цілому у парламенті. Головний аспект — розмежування повноважень мера Києва та голови Київської міської державної адміністрації (КМДА). У партії "Слуга народу" вважають, що призначати голову КМДА має президент України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко неодноразово критикував законопроєкт про столицю. За його словами, документ про столицю, який планують до кінця року ухвалити в парламенті, суперечить Конституції України. Кличко також назвав ризики в законопроєкті партії Зеленського про столицю для киян та наголосив, що документ потребує експертної оцінки європейських партнерів України.

Читайте також, про що спілкувались президент України Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко вперше за рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися