Влада у Києві: Кличко буде оскаржувати закон про столицю

Мер Києва висловився щодо ініціативи партії Зеленського

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА), лідер партії "УДАР" Віталій Кличко буде оскаржувати закон про столицю, яким його партія президента України Володимира Зеленського хоче позбавити частини повноважень. Про це мер Києва заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передають "Коментарі".

Очільник столиці прокоментував інформацію про те, що у четвер, 18 листопада, партія "Слуга народу" планують розглянути у Верховній Раді законопроєкт про столицю України. Документ, до якого було внесено понад 900 поправок, нібито планують ухвалити у другому читанні.

"Цей закон порушує Головний закон країни — Конституцію. Статтю 140, 146. Ми не повинні порушувати Конституцію в ніякому разі. Це перше. По друге: якщо ви хочете побудувати європейське місто, якщо ми хочемо побудувати європейську державу, чому ми поспішаємо? Куди поспішаємо? Цей законопроєкт, який швиденько напрацювали й намагаються просунути швиденько у Верховній Раді без будь яких обговорень, — будь ласка, отримайте відповідь наших європейських партнерів", — сказав Кличко.

За його словами, до попередньої редакції законопроєкту про столицю народним депутатам прийшла купа зауважень від європейських партнерів. "Куди ми біжимо? Ці помилки можуть коштувати нам достатньо дорого. Руйнування вертикалі керування містом може призвести до соціального напруження, до неефективної роботи комунальних підприємств. А взимку це може мати велики наслідки", — зазначив мер Києва.

Самоврядування — це базис демократії у будь-якій країні, наголосив Кличко. На питання, чи буде він оскаржувати закон, якщо його ухвалять у парламенті, мер Києва відповів так: "Я обов’язково буду оскаржувати, і буду захищати інтереси киян. Кияни мають обирати ту людину, якій довіряють, яка презентує програму розвитку міста. Київський міський голова повинен звітувати та бути підзвітним виключно перед громадою, а комусь це не подобається. Хтось хоче, щоб звіт був виключно вгору, в кабінети на Банковій".

Минулого тижня у профільному комітеті парламенту відзвітували, що направили до Ради Європи законопроєкт "Про місто Київ — столицю України" для експертної оцінки. Від європейських експертів народні депутати України чекають висновків щодо документу, який планують ухвалити до кінця року. Проте чи отримали відповідь — поки що невідомо.

Читайте також, про що спілкувались президент України Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко вперше за рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


perst proroka

17 листопада 2021, 18:39

кличко тот же преступник что зеленский., принуждая Киевлян колотся жижей без регистрации онной . сидеть ему напару из зеленскимЗа эксперементы над Украинцами Эти особи недостойны называться людьми посему с малой буквы Фамилии

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися