Кличко доручив реорганізувати кілька комунальних підприємств

Рішення мер Києва пояснив під час засідання міськради

У столиці перед реорганізацією зроблять аудит кількох комунальних підприємств у структурі Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації (КМДА). Відповідне доручення дав мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Під час засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко заявив, що рішення про реорганізацію комунальних підприємств пов’язано зі скандальним затриманням депутата міськради Владислава Трубіцина та кількох комунальників, яких підозрюють у хабарництві. Голова КМДА назвав інцидент ганебною історією, яка "не красить усю владу столиці".

"Ми всіляко сприяли і будемо сприяти правоохоронцям, аби виявляти і притягувати до відповідальності корупціонерів, незважаючи на посади, статуси та партійні кольори", — заявив Кличко.

Мер Києва розраховує на об’єктивне та всебічне розслідування НАБУ щодо депутата Київради та інших осіб. Для ефективної роботи Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА проведуть реорганізацію кількох підприємств.

"А хто там думає, що на закупівлях можна аферизмом займатися – наголошу: не ламайте голову над схемами! Торги будуть здійснюватися виключно через систему ProZorro!" — підсумував Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАБУ оприлюднило оперативне відео перемовин учасників у справі за підозрою депутата Київської міськради Владислава Трубіцина та ще п’ятьох осіб, викритих на хабарі. Вищий антикорупційний суд України обрав їм запобіжні заходи у вигляді арешту з альтернативою застави. Зокрема, для депутата Київської міськради Владислава Трубіцина визначено заставу у 14,8 мільйона гривень, яку він сплатив. Сам Трубіцин усі звинувачення відкидає та вважає це політичною розправою.

Читайте також, що у Києві затримали одного з керівників КО "Київзеленбуд" і його посередника під час одержання понад 1,5 мільйона гривень "відкату". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися