Кіберзагрози: у Києві посилять захист електронних ресурсів

Кібератаки обговорили на засіданні Київради

Влада Києва має відпрацювати питання посилення захисту цифрових ресурсів та електронних сервісів в контексті гібридних загроз з боку Росії та кібератак на державні структури. Про це заявив депутат Київської міської ради Михайло Наконечний, передають "Коментарі".

"На всі банківські та державні установи, сайти міністерств, відомств здійснюються кібератаки. Мені не зрозуміло, чому ми зараз фінансуємо тільки програму територіальної оборони, а не звертаємо увагу на кібербезпеку", — зазначив під час засідання Київради Наконечний.

За його словами, програма "Електронна столиця", яку внесли на розгляд Київської міської ради, зменшується у фінансування на мільярд гривень. на його думку, столична влада має напрацювати програму цифрового захисту Києва.

"Ми розуміємо, що сьогоднішня війна ведеться не виключно військовими методами. Ми бачимо, що по всьому світу витрачаються трильйони доларів на захист себе й мільярди доларів — на DDOS-атаки. Я в нашій програмі "Електронна столиця" не побачив якихось запобіжників й якихось проривних методів захисту сайтів столиці, електронних ресурсів, які ми створюємо", — заявив депутат.

Ініціативу Наконечного підтримав мер Києва Віталій Кличко та надав відповідне протокольне доручення відпрацювати питання захисту цифрових ресурсів столиці.

"Понад шість років ми розвиваємо програму "Електронна столиця", "Розумне місто" — багато цифрових складових. Кібератака також була спрямована на наші напрямки, які місто розвиває. Ми прорахували можливість розвитку таких подій. На наших підприємствах не було збоїв в роботі", — прокоментував Кличко кібератаки на державні електронні ресурси України та Києва.

Мер столиці погодився, що влада Києва повинна звернути більше уваги на захист інформаційних ресурсів та цифрових сервісів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися