У Київській області готуються до надзвичайного стану

В облдержадміністрації розповіли про організацію режиму

Організацію режиму надзвичайного стану на території Київщини обговорили під час пресконференції за участі силовиків та голови Київської облдержадміністрації Олексія Кулеби, передають "Коментарі".

За словами голови Київської облдержадміністрації Олексія Кулеби, введення надзвичайного стану передбачено у кількох регіонах України, зокрема — на Київщині. Він наголосив, що йдеться не про воєнний, а саме про надзвичайний стан, в разі введення якого будуть у разі потреби посилено контроль в’їздів та виїздів з території міст та області.

"Можливе обмеження руху та огляд транспортних засобів, заборона проведення мітингів та масових заходів. Комендантська година на території Київщини не встановлюється до прийняття відповідного рішення та з огляду на ситуацію", — заявив Кулеба.

Керівник обласної поліції Андрій Нєбитов повідомив, що поліція регіону переведена на посилений режим роботи. Він закликав мешканців Київської області ставитися до роботи правоохоронців з повагою та розумінням.

Заступник командира бригади територіальної оборони Київської області Сергій Оленін розповів, що організація підрозділів йде за планом. Він закликав українців долучатися до територіальної оборони.

В Київській області створять оперативний штаб. До його складу увійдуть представники обласних силових та військових структур, керівництво органів державної влади, мери міст та керівництво органів місцевого самоврядування.

"Всі потреби тероборони вирішуються в оперативному режимі. Найближчим часом будуть організовані та проведені навчальні збори резервістів в батальйонах і бригадах територіальної оборони", — заявив голова Київської ОДА Олексій Кулеба.

Очікується, що надзвичайний стан буде введено з опівночі 24 лютого строком на 30 діб. Проте у Верховній Раді поки що триває перерва та очікується голосування за відповідне рішення Ради національної безпеки та оборони. Президент України врахував усі внесені правки до указу про надзвичайний стан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області та прикордонних районах, які межують з Росією, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України та прилягають до морського узбережжя ввели додаткові тимчасові режимні обмеження.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що під час надзвичайного стану у столиці не будуть вводити комендантську годину. Детально про можливі обмеження Кличко розповів під час термінового брифінгу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися