Метро в Києві працюватиме безкоштовно: у КМДА назвали єдину умову

Кияни можуть користуватися станціями метро безкоштовно під час повітряної тривоги

Під час повітряної тривоги метро в Києві працює також як укриття. Щоб перечекати повітряну тривогу в метрополітені, необхідно біля контролера пройти через турнікет не сплачуючи за проїзд. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Поворозник заявив, що ті люди, які планують скористатися метро як транспортом, повинні пройти через інші турнікети й сплатити за проїзд.

"На вході на станцію поліція здійснює перевірку документів. І ще нагадаю, що у разі повітряної тривоги рух на відкритих ділянках призупиняється", - повідомив перший заступник голови КМДА.

Також Поворозник наголосив, що з 16 травня в столиці відновлюють платний проїзд у комунальному транспорті.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко відповів, чи планують у Києві підвищувати ціни на проїзд. У Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. У мирний час з бюджету столиці щорічно виділяли чотири мільярди гривень на дотації транспортної системи, зазначив мер Києва.

Також "Коментарі" писали, коли у столиці стане безпечніше. У Києві ще залишається загроза ракетних ударів та гарантувати повну безпеку громадян під час воєнного стану ані влада, ані військові поки що не можуть. Мер столиці зазначив, що не може вказувати киянам чи повертатись їм зараз до Києва, чи ні, проте кожен має знати, що небезпека в Києві поки що існує, перш ніж повертатися.

Читайте также