У Києві переглянуть будівельні норми через війну - "кожен будинок повинен мати укриття"

Фахівці враховуватимуть та аналізуватимуть міжнародний досвід щодо будівництва захисних споруд

Через повномасштабну війну Росії проти України у Києві планують перегляд будівельних норм, зокрема приділення більшої уваги захисним спорудам. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Київської міської державної аміністрації. 

"Кожен будинок повинен мати обладнане усім необхідним укриття. Це можуть бути паркінги, які можливо використати для захисту людей. Вони повинні передбачати місця загального користування: вбиральні, душові, можливість автономного постачання води, обігрів, резервне електропостачання, вихід для евакуації тощо", - йдеться в заяві КМДА. 

На базі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вже затвердили відповідний наказ, що передбачає підготовку змін державних будівельних норм.

Відповідно до заяви КМДА, спеціалісти будуть аналізувати міжнародний досвід у будівництві захисник споруд, зокрема досвід Ізраїлю, де в кожному будинку розміщене підземне сховище.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко відповів, чи планують у Києві підвищувати ціни на проїзд. У Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. У мирний час з бюджету столиці щорічно виділяли чотири мільярди гривень на дотації транспортної системи, зазначив мер Києва.

Також "Коментарі" писали, коли у столиці стане безпечніше. У Києві ще залишається загроза ракетних ударів та гарантувати повну безпеку громадян під час воєнного стану ані влада, ані військові поки що не можуть.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися