Меркель не прокоментувала скандал із мером Києва

Однак пресконференція із президентом України була присвячена "гострим" темам

Німеччина готова й надалі підтримувати Україну, зокрема в енергетичної галузі. Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила під час спільної пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передають "Коментарі".

У Маріїнському палаці в Києві після перемовин президента Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка прибула в Україну з офіційним візитом, відбулася їх спільна пресконференція. Журналісти не спитали у Меркель, що вона думає про ситуацію, яка сталася в міжнародному аеропорті "Бориспіль", коли мера Києва Віталія Кличка не пустили її зустріти. Головними темами були "Північний потік-2", війна на Донбасі та окупація Криму.

Меркель заявила, що Німеччина готова й надалі підтримувати Україну, зокрема в енергетичної галузі. Вона розповіла про свої перемовини із президентом Росії Володимиром Путіним щодо будівництва "Північного потоку-2".

"Буде подальший транзит через газогінну систему України з Росії до Європи. Я з російським президентом про це говорила, що ми хочемо якомога швидше продовжувати договір, який чинний до 2024 року. Ми будемо про це говорити й у Європі", — сказала Меркель.

Німеччина та США єдині у тому, що російський газ не можна використовувати як зброю, продовжила Меркель.

"Тому ми разом з американцями будемо вести ці перемовини. Ми підтримуємо Україну й у боротьбі з пандемією", — додала канцлер Німеччини.

Вона також висловила підтримку українців щодо війни на Донбасі, проте зазначила, що у перемовинах у "Нормандському форматі" на вищому політичному рівні та Тристоронній контактній групі не вдається просунутися.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції висловив надію, що Ангела Меркель знов отримає перемогу на виборах канцлера Німеччини, які відбудуться у вересні.

"Питанням наших переговорів була енергетична безпека й "Північний потік-2". Ми розглядаємо цей проєкт виключно крізь призму безпеки. Вважаємо його небезпечною геополітичною зброєю з боку Кремля", — сказав президент України під час пресконференції з Меркель.

Нагадаємо, в міжнародному аеропорті "Бориспіль" мера Києва Віталія Кличка не пропустили зустріти канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Очільник столиці оприлюднив відео, на якому розповів, що охорона не пропускає його до офіційної української делегації тому, "що його немає у списку". Кличко також вважає, що такі дії центральної української влади демонструють слабкість у зовнішній політиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


нинель

22 серпня 2021, 18:47

а что комментировать умному политику, вот домой приедет и все станет на свои места. С кличко поступили гадко, но это урок на будущее, не поступай так сам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися