Київ приєднається до Європейської мережі "Здорові міста"

Що відомо про проєкт Всесвітньої організації охорони здоров'я

Київ планують приєднати до Європейської мережі "Здорові міста", створеної Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) для обміну досвідом та підвищення рівня здоров'я та добробуту громад. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Відповідний проєкт про приєднання Києва до програми ВООЗ підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків. Як розповів заступник голови комісії та депутат Київської міської ради Микола Конопелько, проєкт "Здорові міста" є міжсекторним майданчиком для реалізації сучасних стратегій та управлінських підходів до створення міського простору через призму здоров'я.

"Це перший необхідний крок для подальшої політичної, стратегічної та технічної підтримки місту Києву з боку ВООЗ з метою покращення якості життя громади. Міська влада зацікавлена в отриманні нових можливостей та інструментів для поліпшення здоров'я киян і якості навколишнього середовища", — вважає Конопелько.

Окрім того, на його думку, проєкт "Здорові міста" позитивно вплине на стан економіки Києва та спроможність столиці забезпечувати належний рівень надання соціальних послуг. Київ зможе стати першим містом в Україні, яке приєдналось до Європейської мережі ВООЗ "Здорові міста", додав депутат Київради. Загалом Європейська мережа "Здорові міста" об'єднує понад 100 європейських міст. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві можна знайти найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися