Природне лихо після окупантів: руйнування Ірпінської дамби завдало колосальної шкоди довкіллю

Частково наслідки лиха в Київській області подолано

Руйнування Ірпінської дамби завдало величезної шкоди довкіллю й населеним пунктам на Київщині. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Коли окупанти покинули Київ, ми зіткнулися з величезною проблемою. Ще наприкінці лютого війною зруйнувано дамбу, яка захищала від підтоплення населені пункти на березі Київського моря", - повідомив Руслан Стрілець.

Міністр заявив, що зруйнована дамба завдала шкоди навколишньому середовищу, адже вивільнила  понад 117,5 мільйонів кубометрів води Київського водосховища.

Наразі наслідки прориву дамби вже частково подолали. У результаті лиха постраждали як укріплення, так і домогосподарства. Згідно з повідомленням міністра, сума збитків через зруйновану Ірпінську дамбу склала 27,4 мільйонів гривень.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві з'явились 3D-тури зруйнованими та пошкодженими внаслідок війни будівлями. На туристично-культурному хабі з'явились 3D-тури, під час яких можна подивитися, як зараз виглядають зруйновані й пошкоджені будівлі Києва через війну Росії проти України.

Також "Коментарі" писали, що в центрі Києва чоловік на самокаті потрапив під колеса автомобіля: поліція повідомила подробиці. У Шевченківському районі столиці чоловік на електросамокаті зіткнувся з автомобілем через те, що порушив правила дорожнього руху. Чоловіка госпіталізували до лікарні.

Читайте на порталі "Коментарі": поліція Київщини затримала групу мародерів, яка крала пальне на місцевих АЗС: подробиці. Правоохоронні органи викрили трьох мешканців селища Глеваха, що в Київській області, які обкрадали місцеві АЗС, залишені без нагляду. Поліції вдалося затримати мародерів "на гарячому".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися