Правоохоронні органи закликали мешканців Київщини не відвідувати ліси й пляжі: де в області існує небезпека

Небезпека існує не лише на тих територіях, які раніше були під окупацією

На теритоії Київщини досі в посиленому режимі працюють піротехніки, щоб знайти й знешкодити всі вибухонебезпечні предмети. Через загрозу мін заборонено відвідувати ліси й пляжі в області. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов в ефірі національного телемарафону.

"Фахівці працюють у посиленому режимі, щоб знайти всі вибухові пристрої, які залишилися від бойових дій. Усі території, які перебували під окупацією, наразі небезпечні. Окрім нерозірваних снарядів та мін, там є пастки та розтяжки, які росіяни свідомо залишили, щоб вбити якомога більше цивільного населення", - повідомив Нєбитов.

Нєбитов зазначив, що триває активні робота спеціалістів, однак масштаби територій, де були бойові дії і де злишилися вибухонебезпечні предмети, - дуже великі.

Як повідомив голова поліції Київської області, небезпечними залишаються не лише ті території, які раніше були під окупацією. Російські військові обстрілювали всю область, тому уламки ракет і нерозірвані снаряди можуть бути будь-де на Київщині. Тому відпочинок на природі чи на пляжах краще відкласти до більш безпечних часів.

"Після 24 лютого у нас вже немає безпечних територій. Ще раз закликаю громадян бути дуже уважними. Це небезпечно для життя та здоров'я. Ви наражаєте на небезпеку не тільки себе, а й близьких та дітей, яких берете на відпочинок з собою", - заявив Нєбитов.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві часто чутно вибухи: у військовій адміністрації пояснили причину. У Київській області тривають роботи з розмінування деокупованих територій. Вибухи через розмінування особливо чутно жителям правого берега столиці.

Також "Коментарі" писали, що комісія ООН із розслідування воєнних злочинів відвідала Київщину. Спільно з керівником Національної поліції Київської області Андрієм Нєбитовим та головним слідчим регіону Віктором Луговим провели робочу зустріч із міжнародними експертами та владою Ірпеня щодо механізмів документування воєнних злочинів росіян та фактів порушення країною-терористом прав людини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися