СБУ заявила про ліквідацію схеми розкрадання мільйонів гривень на інвентаризації нерухомості в Києві

Правоохоронці стверджують, що було викрадено майже 10 мільйонів гривень

Служба безпеки України повідомила про ліквідацію схеми розкрадання мільйонів гривень під час цифрової інвентаризації об'єктів нерухомості в Києві. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

"У результаті слідчо-оперативних дій кіберфахівці Служби безпеки викрили у Києві схему привласнення бюджетних коштів, виділених на цифрову трансформацію у сфері обліку нерухомого майна", - йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

Правоохоронні органи повідомляють, що учасники незаконної схеми розікрали майже 10 мільйонів гривень, які були призначені для оцифровування технічної документації столичної нерухомості. 

"Незаконну діяльність організувало керівництво Київського міського бюро технічної інвентаризації спільно з представниками афілійованої ІТ-компанії", - зазначили в Службі безпеки України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві вводять "режим тиші": у КМВА повідомили, що тепер буде заборонено. Згідно з документом, опублікованим Київською міською військовою адміністрацією, в умовах війни на території Украни та загрози ракетних ударів порушення режиму тиші може негативно вплинути на психоемоційний стан мешканців столиці.

Також "Коментарі" писали, що в Києві злочинці записались до лав добробату, щоб отримати зброю: СБУ повідомила подробиці. Після затримання у злочинної банди вилучили цілий арсенал зброї, зокрема 1,2 кг вибухівки та бойові гранати, 29 автоматів "Калашникова", гранатомет, кулемет РПК і набої. Відповідно до даних слідства, злочинці мали намір використати зброю для того, щоб дестабілізувати обстановку в регіоні.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві зафіксували випадок сказу: як уберегтися від небезпечної інфекції. Згідно з даними головного управління Держпродспоживслужби, у Печерському районі Києва було зафіксовано випадок сказу у вуличного кота. Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка трапляється як у людей, так і у тварин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися