«Маленький Маріуполь»: з’явилося відео одного з найбільш постраждалих під час окупації сіл Київщини

Після звільнення села безвісти зниклими вважалися 47 чоловіків

У мережі опублікували відео, де можна побачити руйнування через обстріли в селі Андріївка, що вважається одним із найбільш постраждалих населених пунктів Київської області. Як повідомляють "Коментарі", відповідне відео опублікував Телеграм-канал "Украна Сейчас".

У коментарі до відео повідомляється, що місцеві жителі називають свою село "маленьким Маріуполем".

"Окупанти жили в будинках, поки більшість мешканців Андріївки (а їх близько тисячі) майже місяць провели у підвалах. Усе чоловіче населення до 50 років пройшло через допити. Когось відпустили, когось розстріляли одразу, а когось тримали у полоні. Після звільнення села безвісти зниклими вважалися 47 чоловіків", - йдеться в повідомленні.

Від Андріївки всього-на-всього в декількох кілометрах знаходиться Макарів. Андріївка стала опорним пунктом російських військових, які окопувалися прямо в будинках місцевих, заїжджаючи туди танками й обстрілюючи звідти Макарів.


Як повідомляли раніше "Коментарі", СБУ заявила про ліквідацію схеми розкрадання мільйонів гривень на інвентаризації нерухомості в Києві. Правоохоронні органи повідомляють, що учасники незаконної схеми розікрали майже 10 мільйонів гривень, які були призначені для оцифровування технічної документації столичної нерухомості. 

Також "Коментарі" писали, що в Києві вводять "режим тиші": у КМВА повідомили, що тепер буде заборонено. Згідно з документом, опублікованим Київською міською військовою адміністрацією, в умовах війни на території Украни та загрози ракетних ударів порушення режиму тиші може негативно вплинути на психоемоційний стан мешканців столиці.

Читайте на порталі "Коментарі": У Києві злочинці записались до лав добробату, щоб отримати зброю: СБУ повідомила подробиці. Відповідно до даних слідства, злочинці мали намір використати зброю для того, щоб дестабілізувати обстановку в регіоні.

Джерело: https://t.me/u_now/53737


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися