У лісі під Славутичем знайшли ракету "Точка-У" (ФОТО)

Подробиці розповів міський голова

У лісі під Славутичем під час перевірки території знайшли збиту російську ракету від тактичного ракетного комплексу "Точка-У". Про це розповів Славутицький міський голова Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

За його словами, ракету "Точка-У" знайшли два дні тому та певний час розбирались, звідки вона взялась і чи становить загрозу наразі.

"Цей "подарунок" руського міра лежить у нашому лісі ще з часів окупації. Ракета була збита нашою системою протиповітряної оборони і зараз не несе жодної загрози", — повідомив Фомічев.

Мер Славутича нагадав місцевим мешканцям, що відвідувати ліси зараз категорично заборонено, адже таких "подарунків" може бути ще багато.

"Зараз наші тероборонівці та сапери прочісують територію і розміновують та знешкоджують нерозірвані боєприпаси. Давайте не наражати себе на небезпеку наштовхнутися на небезпечні об'єкти під час прогулянки, і тим паче, не дай бог, їх знайдуть ваші діти", — закликав Славутицький міський голова.

Фомічев додав, що у військової адміністрації є інформація, що на кордонах з Білоруссю триває формування диверсійно-розвідувальні групи. Мер закликав мешканців Славутича бути пильними, дотримуватись комендантської години і світломаскування, не торкатися незнайомих предметів, навіть покинутих дитячих іграшок на майданчиках, та повідомляти про підозрілих осіб поліції чи територіальній обороні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Шевченківському районі Києва триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів російських окупантів. З будинку, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Поранені пятеро людей, серед них — семирічна дівчинка, яку дістали з-під завалів. Одна людина загинула. Згодом стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок ракетних обстрілів Києва зросла.

Після ракетних обстрілів Києва мер столиці Віталій Кличко звернувся до киян та гостей міста. Київський міський голова закликав мешканців столиці не втрачати пильності, не публікувати відео та фото одразу після вибухів та чекати офіційної інформації.

Читайте також про збиту над Київщиною російську ракету — де впала напередодні та як виглядає.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися