У Києві залишається небезпека ракетних обстрілів, — мерія

Киянам нагадали про заходи безпеки

Столична влада закликає мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не порушувати правила комендантської години, адже небезпека ракетних обстрілів Києва залишається. Про це заявив перший заступник голови мера столиці Микола Поворозник, передають "Коментарі".

В мерії нагадали, що у столиці комендантська година наразі триває з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці, переміщатися транспортом без перепустки або пішки. Виходити можна, тільки щоб дійти до найближчого укриття. У комендантську годину також необхідно дотримуватися режиму світломаскування.

Повітряна тривога оголошується тоді, коли сили Протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку повітряного простору України, або є підтвердження запуску ракет. Точне місце влучання ракети та який саме населений пункт атакує літак одразу визначити – складно, тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

"Для сповіщення киян про небезпеку місто використовує електросирену територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Києва, яка сигналізує на всі райони міста. Також, із початком посилення військової агресії, розроблені та працюють мобільні сервіси для оповіщення населення", — розповів Поворозник.

Для користувачів додатку "Київ Цифровий" працює система оповіщення, що попереджає про початок повітряної тривоги та її відбій. Також про тривогу та відбій сповіщає офіційний Telegram-канал КМДА.

"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Обов’язково спускайтеся в укриття!" – закликав перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Доступна мапа захисних споруд цивільної оборони — за посиланням. Керівники організацій та власники споруд мають забезпечити вільний доступ населення до укриттів.

Метрополітен цілодобово виконує функцію укриття. Щоб скористатися укриттям  після завершення роботи метро, необхідно натиснути на дзвінок, який знаходиться біля вхідної групи дверей, та зачекати постового поліцейського.

"Метрополітен продовжує працювати у місті як споруда подвійного призначення: як транспорт і як укриття. Під час комендантської години станції метрополітену відповідно до графіку зачинені. Проте у вестибюлях станцій знаходиться поліцейський, який відповідальний за пропуск людей у нічний час", — зазначив перший заступник мера Києва.

Користуватися необхідно тими вестибюлями, що працюють і в денний час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Шевченківському районі Києва триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів російських окупантів. З будинку, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Поранені пятеро людей, серед них — семирічна дівчинка, яку дістали з-під завалів. Одна людина загинула. Згодом стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок ракетних обстрілів Києва зросла.

Після ракетних обстрілів Києва мер столиці Віталій Кличко звернувся до киян та гостей міста. Київський міський голова закликав мешканців столиці не втрачати пильності, не публікувати відео та фото одразу після вибухів та чекати офіційної інформації.

Читайте також про збиту над Київщиною російську ракету — де впала напередодні та як виглядає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


аом

29 червня 2022, 11:34

Ай да молодці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися