На Київщині 23-річний шахрай організував "бізнес" під виглядом перевезень з окупованих територій

Шахраю загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі

23-річний хлопець із Переяслав-Хмельницького, що в Київській області, влаштував "бізнес" під виглядом евакуаційних перевезень із територій, які наразі окуповані Росією. Завдяки шахрайській схемі йому вдалося отримати чужі кошти. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі.

У повідомленні прокуратури зазначається, що хлопець розмістив у Телеграмі оголошення про те, що надає послуги з перевезення людей із окупованих територій, однак насправді нічого не зробив. 

На оголошення хлопця відповіла дівчина, яка намагалася вивезти з Маріуполя свою матір. Однак після того, як дівчина здійснила предоплату, хлопець не виконав обіцяне й зник.

Завдяки діям правоохоронних органів вдалося знайти шахрая й повідомити йому про підозру.

"Прокурори спільно із слідчими поліції та співробітниками кіберполіції встановили шахрая. У ході проведення обшуку за місцями його мешкання вилучено банківську картку, на яку здійснювався переказ коштів. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу", - повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Хлопцю загрожує позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві судитимуть комунальника, який "заробив" на благоустрою парку. У відомстві зазначили, що Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" після тендеру укладено низку договорів з приватним підприємством. У Дніпровському районі Києва підрядник мав виконати будівельні роботи з благоустрою парку "Перемога".

Також "Коментарі" писали, що в багатоповерхівці на Оболоні вщент згоріла квартира. Під час пожежі в квартирі знаходилась родина — жінка з чоловіком та дитина. Батьки вчасно відчули запах горілого, забрали дитину та покинули помешкання, викликавши рятувальників. Пожежу на площі десять квадратних метрів вдалося загасити за пів години. Вогнем пошкоджено меблі та особисті речі. Окрім того, через пожежу закопчені стеля та стіни квартири. Жертв та постраждалих немає.

Читайте на порталі "Коментарі": від влади Києва вимагають створити заказник у Протасовому Ярі. Активісти зазначають, що наступного тижня відбудеться сесія Київської міської ради. Депутати мають розглянути земельні питання, однак на порядку денному немає проєкту рішення про створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру, що був зареєстрований ще торік у листопаді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися