Через негоду на Київщині знеструмлені сотні підстанцій

Десятки населених пунктів без світла

У Київській області внаслідок негоди станом зафіксували обриви трьох десятків ліній та відключення 706 трансформаторних підстанцій. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної військової адміністрації.

Найбільше відключень від електропостачання сталося в Баришівському, Бориспільському, Переяслав-Хмельницькому та Києво-Святошинському енерговузлах. Повністю без електроенергії залишилися 25 населених пунктів та ще 33 — частково.

"Енергетики докладають максимум зусиль, аби повернути світло в домівки споживачів. Для ліквідації наслідків негоди працює 58 бригад ДТЕК Київські регіональні електромережі", — зазначили в Київській обласній військовій адміністрації.

Мешканців регіону закликали уникати під час сильного вітру знаходження біля ліній електропередач. Якщо ж ви виявили обірвані лінії, не підходьте ближче ніж 8-12 метрів та не торкайтеся оголених дротів. В разі вимкнення світла, не намагайтеся здійснити ремонт самостійно. У випадку, коли світло зникло у квартирі або будинку, — зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо немає світла на всій вулиці — зверніться до фахівців ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та низці інших регіонах опалювальний сезон планують розпочати вчасно. Про це за підсумками наради з мерами міст заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Наразі середній рівень підготовки українських міст до початку опалювального сезону становить близько 60%. Для Києва вибудували дорожню карту проходження опалювального сезону. Окрім того, Києву з державного бюджету виділили додаткові кошти

Читайте також, що Київ готується до опалювального сезону в умовах воєнного стану в посиленому режимі. 

Читайте также