У військовій адміністрації пояснили звуки вибухів на Київщини

Куди влучили ворожі ракети під час повітряної тривоги

В Черкаській області під час сигналу повітряної тривоги Сили Протиповітряної оборони (ППО) України збили російську ракету. Так звуки вибухів, що були чутні на Київщині, пояснив голова Київської міської державної адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Керівник обласної військової адміністрації підтвердив, що ворожу ракету знищили неподалік адміністративної межі з сусіднім з Київщиною регіоном.

"За підтвердженими даними в Черкаській області під час попереднього сигналу тривоги збито ворожу ракету. Роботу ППО було чутно в деяких прилеглих районах Київщини. Зберігайте спокій та довіряйте виключно офіційним джерелам інформації!" — наголосив Кулеба.

Голова Київської міської державної адміністрації вкотре закликав мешканців не нехтувати сигналами повітряної тривоги та спускатися в укриття. У ці святкові дні заходи безпеки на Київщині посилені, а жителі мають бути особливо пильними.

"Ворог може нанести удар у той момент, коли ми найменше цього очікуємо. Тому необхідно бути готовим та розуміти порядок своїх дій у разі надзвичайних ситуацій. Першим застереженням про небезпеку є сигнал повітряної тривоги. Її оголошують тоді, коли сили ПВО сповіщають про рух ворожих літаків чи запуск ракет у напрямку повітряного простору України.  Точне місце, куди може влучити ракета та який населений пункт атакують, одразу визначити складно. Тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза", — пояснив голова Київської ОВА.

За даними заступника керівника Офісу президента України Кирила Тимошенка, сьогодні, 24 серпня, російські окупанти обстріляли Дніпропетровську область. В Синельниківському районі ракета влучила у приватний будинок, де під завалами опинилися двоє дітей. "Їх евакуювали, діти живі!" — повідомив Тимошенко. Згодом посадовець повідомив, що внаслідок цього ракетного обстрілу загинула одинадцятирічна дитина. 

Окрім того, чотири влучання ворожих ракет по інфраструктурі Миргорода підтвердив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Чотири "прильоти" по інфраструктурі Миргорода. Загиблих та поранених немає. Бережіть один одного. Під час тривоги будьте в укриттях!" — наголосив Лунін.

Протягом дня у Києві, Київській області та багатьох регіонах України лунають повітряні тривоги. Українців постійно закликають не нехтувати попередженнями та після звуків сирен направлятись в укриття.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко в День Незалежності України заявив, що Київ був, є і залишиться метою російського політичного керівництва. Тому загрози повторного наступу на Київ та ракетних обстрілів нікуди не зникли. Київський міський голова закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та запевнив в готовності столиці дати відсіч ворогу в разі спроби повторного наступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте також, про два плани російських окупантів захопити Київ і всю Україну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися