Експерт розповів про два плани росіян захопити Київ і всю Україну

Чому дата початку війни обрана не випадково

У російської армії було два плани захопити Київ та всю територію України, один з яких більш-менш "тверезий". Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передають "Коментарі".

За його словами, повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну об’єднало українців у боротьбі з загарбниками в нескорену та сильну націю.

"В перші дні війни, рівно шість місяців назад, ми всі продемонстрували, що український народ, став повноцінною нацією. Він одразу став на захист своєї незалежності, своєї свободи. Оце є саме головне — коли люди відчувають, що вони боронять те, що для них є цінністю. День Незалежності — це цінність, яку має відчувати кожен громадянин в душі. Зараз це відчуває весь український народ", — сказав Веніславський.

Член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки зазначив, що росіяни обрали датою вторгнення в Україну 24 лютого не випадково, а планів захоплення Києва та всієї країни було декілька.

"На початку війни ми від нашої розвідки мали різні сценарії і різні плани, які ворог будував для себе, щоб досягнути якихось цілей. Одна з цілей це була дуже короткострокова блискавична війна, де через три-чотири дні, максимум за тиждень ворог мав бути на Хрещатику і в урядовому кварталі встановлювати свою владу", — розповів нардеп.

Інший план російських окупантів передбачав захоплення України протягом пів року, продовжив Веніславський: "Одна з інших, більш тверезих цілей, була за шість місяців завершити війну і повністю окупувати Україну. І напевно дата 24 лютого була обрана невипадково. Півроку, з точки зору військових стратегій і тактик, це достатньо тривалий час, протягом якого можна було досягнути тих цілей, які ворог перед собою ставив".

Для російських окупантів та їхнього політичного керівництва 24 серпня є символічною датою, що нагадує їм про поразки у війні проти України та про те, що за останні пів року вони не досягли жодної зі своїх стратегічних цілей, вважає народний депутат. "Ми зараз демонструємо на Хрещатику ту зброю і ту техніку, яку ворог намагався використати. Пішло все не за тим планом, який малював в своїй хворобливій уяві Путін і його найближче оточення", — підсумував Веніславський.

Нагадаємо, у Києві скоротили графік роботи всіх видів громадського транспорту із 06:00 до 21:00. Раніше на такий самий графік перевели роботу метрополітену в Києві.

В центрі Києва перекрили головну вулицю. Через "парад" знищеної бойової техніки російських окупантів маршрут автобусу №114 не курсуватиме вулицею Хрещатик з 22 до 25 серпня. Нову схему руху цього маршруту можна подивитись за посиланням.

Влада Києва та у Київській обласній військовій адміністрації закликали місцевих мешканців бути особливо пильними, завчасно планувати свої поїздки, дотримуватися комендантської години та за сигналів повітряної тривоги одразу прямувати в укриття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені перекрили рух автомобільного транспорту в районі залізничного мосту. Обмеження пов’язані з проведенням аварійно-ремонтних робіт. 

Читайте також, що кияни вимагають відкрити станції метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" в петиції до столичної влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

24 серпня 2022, 09:48

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// NEZAVISIMOST'' CHELOVECHESTVA OT SIL ABSOLIUTNOGO ZLA===POLITSENTRIZMA GEGEMONIZMA PUTINIZMA TSZUN''PINIZMA TRAMPIZMA GITLERIZMA STALINIZMA IMPERIALIZMA KOLONIALIZMA KOMMUNIZMA NATSUONAL=RASIZMA OLIGARXIZMA KORRUPTSUONIZMA AVTORITARIZMA RELIGIOZNOGO RADIKALIZMA SEPARATIZMA TERRORIZMA ZAXVATNICHESKOGO MILITARIZMA SOTSUAL''NOI RASSLOENNOSTI PROIZVODSTVENNOI V TOM CHISLE VUSOKOTEXNOLOGICHESKOI NEDOSTATOCHNOSTI NIZKIX ZARPLAT I PENSII A TAKSHE GOS MESH I NADGOSUDARSTVENNOI UPRAVLENCHESKOI NEDORAZVITOSTI IAVLIAETSIA STRATEGICHESKOI PROGRESSIVNOI TSEL''IU VSEX STRAN I NARODOV........LIKVIDATSUIA TERRITORIAL''NOI NATSUONAL''NOI KUL''TURNOI RELIGIOZNOI MILITARISTICHESKOI EKONOMICHESKOI POLITICHESKOI PROBLEMATIKI OBIAZATEL''NO STANET REAL''NOST''IU CHELOVECHESKOI TSUVILIZATSUI POBEDIVSHEI SILU ABSOLIUTNOGO ZLA NO ''''''''ZLO VOOBSHE''''''' PO VSEI VIDIMOSTI POBEDIT'' V MATERIAL''NOM GRUBOM MIRE NEVOZMOSHNO.........UKRAINSKII I VSE ABSOLIUTNO NARODU DOLSHNU REALIZOVAT'' VOZMOSHNOST'' TVORCHESKOGO SOZIDATEL''NOGO MILOSERDNOGO ISTINNO DEMOKRATICHESKOGO NACHALA PROIAVLIAIUSHEGOSIA VO VSEX SFERAX SHUZNEDEIATEL''NOSTI OBRAZUIA EDINOE BLAGODATNOE MONOPOLIARNOE CHELOVECHESTVO PROTSVETAIUSHEE POD EGIDOI VSEMIRNOI STOLITSU GORODA BRIUSSELIA.......=============S DNEM NEZAVISIMOSTI UKRAINA.......===========SHUVI UKRAINA........SHUVI CHELOVECHESTVO.........SHUVI PLANETA I PROTSVETAI===RODNOI LIUBOMUI KRAI......===========S PRAZDNIKOM DNIA NEZAVISIMOSTI UKRAINA........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися