Вибух багатоповерхівки на Позняках: постраждалим стали віддавати речі

Речі постраждалим рятувальники повертають через спеціальну трубу

У Києві у вівторок, 13 жовтня, рятувальники почали повернення речей мешканцям будинку на Позняках, де в червні стався вибух. Про це повідомляє КМДА.

"Рятувальники піднімаються по сходах, збирають речі і майно, потім викладають через вікно в спеціальну трубу, яку піднімає і опускає кран. Жителі квартир знаходяться біля будинку і надають рятувальникам інформацію про майно", - йдеться в повідомленні.

Для безпеки громадян, в квартиру потрапляють тільки рятувальники, власників не пускають.

Роботи з демонтажу під'їзду почнуться тільки після того, як всі речі зі зруйнованих квартир повернуть власникам.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за вихідні, 10-11 жовтня, рятувальники провели зміцнення будинку, який постраждав від вибуху на столичних Позняках. На будівлі по вулиці Крушельницької встановили металеві конструкції, які допоможуть безпечно розібрати будинок. Роботи по установці зміцнювальних конструкцій були завершені напередодні. Навколо постраждалої будівлі встановили високий паркан, а перед будинком зробили спеціальний майданчик для роботи техніки, тут виклали бетонні плити.

Як повідомляв портал "Коментарі",   Київрада виділила 20 млн гривень на ліквідацію наслідків вибуху. Кошти спрямують на разову матеріальну допомогу, а також на ремонт і закупівлю меблів і побутової техніки. Тепер з бюджету міста виділили кошти на знесення будинку, який частково зруйнований вибухом. До кінця поточного року Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА має прозвітувати про використання коштів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися