Під Києвом під час спроби розібрати танковий снаряд стався вибух (ФОТО)

Подробиці розповіли в поліції

В селі під Києвом спроба розібрати танковий снаряд завершилась трагедією. Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Страшна і безглузда смерть. Сьогодні в лікарні від осколкових поранень загинув 50-річний чоловік, який вчора ввечері намагався розібрати танковий снаряд. Вибухонебезпечний предмет житель Старих Петрівців підібрав на території, де велись активні бойові дії на Київщині", — повідомив Нєбитов.

За його словами, вдома у загиблого правоохоронці знайшли цілий арсенал військових "трофеїв". Серед знайдених боєприпасів були авіаційні ракети, частини артилерійського снаряда, бойові гранати, набої і навіть частини РСЗВ "Ураган".

"Розумію біль, яку відчувають зараз близькі загиблого, щиро співчуваю втраті. І вкотре наголошую -  яка б не була мета подальшого застосування військових "трофеїв", не варто забувати, що  зброя лишається зброєю. Ця війна довела нам, що навіть досвідчені сапери чи спеціалісти вибухотехніки, які регулярно займаються розмінуваннями, гинуть від ворожих пасток", — прокоментував Нєбитов.

Керівник Національної поліції України в Київській області закликав уникати зон, де велись активні бойові дії, не відвідувати ліси та поля, що знаходились в окупації. Якщо ви знайшли підозрілий предмет, повідомляйте на лінію "102".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок вибуху в багатоповерхівці в Києві сталася пожежа. Горіла квартира на дев’ятому поверсі 17-поверхового житлового будинку на вулиці Сергія Данченко, 34. Пожежа супроводжувалась сильним задимленням. Складність гасіння вогню полягала в тому, що прибудинкова територія була щільно запаркована, тому рятувальникам доводилося витрачати час на прокладання магістральних ліній. В результаті квартира вщент згоріла. Правоохоронці заявили, що вибух в квартирі стався через підзарядку портативного акумулятора.

Нагадаємо, в Броварах під час пожежі в багатоповерхівці загинув чоловік. Горіла квартира на шостому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Незалежності. Через це довелося евакуювати мешканців під’їзду. Пожежу гасили майже два десятки працівників ДСНС. Під час розвідки рятувальники знайшли тіло загиблого 55-річного чоловіка та тіло 82-річної небіжчиці. Саме вогонь від свічки під час відспівування став причиною пожежі.

Читайте також, що під Києвом від чадного газу загинули троє людей



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися