Під Києвом сталася аварія на водопроводі (ФОТО)

Що відомо про ремонтні роботи

У Бучанському районі Київської області сталася аварія на водопровідних мережах. Про це повідомили в комунальному підприємстві "Бучасервіс", передають "Коментарі".

За даними комунального підприємства, аварійні бригади КП "Бучасервіс" проводять ремонтні роботи по відновленню водопровідних мереж у Бучі. Ліквідують поломку по вулиці Антонія Михайловського.

"Фахівці посилено працюють, щоб до кінця дня забезпечити мешканців водою", — запевнили в КП "Бучасервіс".

Через аварію на водопроводі у Бучі кілька вулиць тимчасово залишились без водопостачання.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення у Києві з 2023 року. Для ПРАТ "АК "Київводоканал" з 1 січня 2023 року тариф на водопостачання підвищили до 15,68 гривень за куб, на водовідведення — до 13,92 гривень за куб. Друге підвищення цін на воду в столиці планують з липня. Цієї зими підвищувати тарифи на водопостачання не будуть для комунальних підприємств "Ірпіньводоканал" та "Бучасервіс". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за відсутності опалення взимку будинки тримають температуру одну-дві доби, а потім охолоджуються. Якщо за цей час відновити теплопостачання у Києві не вдасться при температурі повітря у три градуси морозу та нижче, у столиці доведеться зливати воду з систем опалення будинків. В мерії Києва нагадали, що в столиці компенсують 70% вартості генераторів для житлово-будівельних кооперативів та ОСББ.

Окрім того, у Києві через дефіцит електроенергії припинили роботу наземного електротранспорту. Відтепер у столиці замість тролейбусів та трамваїв на всіх маршрутах курсують автобуси, також працює метро. В разі тривалого відключення електроенергії метро не працюватиме. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Читайте також, що у Києві та інших регіонах створюють захисні споруди для енергетичних об’єктів та планують використовувати резервні електростанції, щоб диверсифікувати ризики. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися