Під Києвом, рятуючи собаку, потонув чоловік (ФОТО)

Стали відомі обставини трагедії

У Вишгородському районі Київської області на озері при спробі врятувати собаку загинув чоловік. Обставини трагедії розслідують в регіональній поліції, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, на Різдво, 7 січня, в селі Нижча Дубечня Пірнівської територіальної громади на озері під лід провалилась людина. Про зникнення чоловіка в поліцію повідомив односельчанин. Він розповів, що чоловік пішов гуляти із собаками, проте одна з тварин повернулася додому мокра та без власника. На березі водойми знайшли верхній одяг та другу собаку.

Про трагічний випадок на озері раніше, але без подробиць, повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Київській області. Рятувальники дістали 51-річного місцевого жителя під кригою без ознак життя. Поліцейські встановили, що чоловік зняв верхній одяг та пішов рятувати пса, який провалився. Він витягнув собаку з води, але сам провалився під кригу, а самотужки вибратися вже не зміг.

Нагадаємо, у Києві, Київській області, а також в інших регіонах України набули чинності нові правила любительського і спортивного рибальства. У Державному агентстві меліорації та рибного господарства України зазначили, що нові правила розробили для покращення умов рибальства і підводного полювання, а також результативності заходів з охорони біологічного різноманіття іхтіофауни українських водойм. Що варто знати кожному рибалці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області з листопада 2022 року запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна буде рибалити, — за посиланням.

Окрім того, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. В якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. 

Читайте також, що у Києві вимагають від влади створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися