У Київській області сталися масштабні пожежі в екосистемах (ФОТО)

Що відомо про надзвичайні ситуації

У Київській області протягом двох діб рятувальники загасили 19 пожеж в екосистемах. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у регіоні, передають "Коментарі".

За даними відомства, у п’ятницю, 3 березня, горів трав’яний настил у Борисполі поблизу вулиці. Бабкіна. У суботу, 4 березня, сталося загорання трав’яного настилу у місті Ржищів на вулиці Зарічній. В цей же день горів очерет у Кагарлику на вулиці Південній та трав'яний настил у селі Квітневе під Броварами.

В Службі порятунку закликали мешканців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистема. Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій траві. Окрім того, категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва сталася пожежа на станції технічного обслуговування, розташованій на території заводу. Загасити пожежу на площі 100 квадратних метрів вдалося за пів години. Причину пожежі встановлюють. 

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Читайте також, що у гуртожитку в Києві прогримів вибух та сталася пожежа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися