Під Києвом через ремонт мосту затопило дорогу та житлові будинки (ВІДЕО)

Що відомо про ситуацію

В Ірпені через ремонтні роботи на мосту вода вийшла з берегів річки і затопила приватні садиби. Про надзвичайну ситуацію розповів Ірпінській міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, за допомогою до місцевої влади звернулися мешканці Романівки. Люди заявили, що річка Ірпінь затопила їхні будинки та дорогу.

"Через те, що зараз ведеться будівництво нового мосту через річку Ірпінь, відбулося тимчасове блокування русла річки, а відтак вода вийшла з берегів і затопила дорогу і людські садиби", — прокоментував Маркушин.

Мер Ірпеня повідомив, що місцева влада зв’язалася з компанією, яка будує міст і попросили скинути воду. За годину вода впала на метр. Ірпінський міський голова також оприлюднив відео з місця надзвичайної події.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області тракторист підірвався на міні. Вибух стався під час проведення дорожніх робіт між селами Русанів та Світильня. Тракторист підірвався на протитанковій міні. Поліцейські обстежили місце надзвичайної події та поряд з трактором знайшли ще тринадцять мін. Водій трактора отримав травми. 34-річного чоловіка госпіталізували до лікарні. Трактор внаслідок вибуху майже знищено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".

Читайте также