Поряд з церквою на Київщині під час скандалу померла людина

Що розповіли правоохоронці та свідки

У Київській області з’ясовують обставини смерті літнього чоловіка поблизу церкви. Про це повідомили в регіональній поліції, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, надзвичайна подія сталася напередодні в селі Липовець, розташованого неподалік Кагарлику в Обухівському районі Київської області.

"Під час масових заходів поряд із церквою помер 61-річний місцевий житель. Встановлено, що дідусь мав тяжку хворобу серця, і помер від серцевого нападу", — заявили в поліції.

За фактом смерті людини відкрили кримінальне провадження. Поліцейські опитали свідків. Тривають слідчі дії. Журналістам свідки розповіли, що сільська громада ухвалила рішення про перехід храму в підпорядкування Православної церкви України. У суботу, 8 квітня, до церкви прийшли парафіяни з вимогою до священника УПЦ (МП) передати їм ключі. Піп відмовився це робити. Люди спробували зайти до храму та розпочалася штовханина. Саме під час цього конфлікту, зі слів очевидців, чоловіку стало зле, після чого він помер.

Нагадаємо, у березні Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив чоловічому монастирю у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі УПЦ МП попередження про розірвання договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю. У Міністерстві культури та інформаційної політики України заявили, що договір безоплатного користування з УПЦ МП анулюють 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі. Однак залишати приміщення священники не квапляться та у лаврі вже не один день триває напружена ситуація.

Торік у Києво-Печерській лаврі визнали, що в храмі співали пісню про "матушку-Русь", але спростували звинувачення у молитвах за російських окупантів. Скандал прокоментував намісник Києво-Печерської лаври Павло у відеозверненні.

Цього року в Києво-Печерській лаврі на Різдво, 7 січня, вперше відбулося богослужіння під проводом очільника Православної церкви України митрополита Епіфанія. Це історична подія для українців. Раніше службу тут правила лише Українська православна церква Московського патріархату. В це Різдво у Києво-Печерській лаврі вперше пролунала різдвяна колядка українською мовою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова. Чоловіка викрили під час перевірки автобуса. У телефоні церковного служителя знайшли безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування та компрометуючі матеріали російської пропаганди. Затриманий 46-річний пасажир виявився ієреєм в Харківській єпархії. Прикордонникам він розповів, що їде у Києво-Печерську лавру.

Читайте також, що скандального настоятеля Києво-Печерської лаври Павла підозрюють у співпраці з окупантами



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

9 квітня 2023, 16:07

Інформація неповна. Але для пропагандистського ресурсу це не дивно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися