Стали відомі подробиці масштабної аварії на водогоні у Києві

Що стало причиною фонтану води висотою з багатоповерхівку

У Києві стався масштабний порив на водогоні на вулиці Велика Васильківська внаслідок пошкодження тепломережі. Про аварію розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, пошкодження тепломережі на вулиці Великій Васильківській локалізовано. Аварія на трубопроводі з витоком назовні фонтану води сталася близько 11:10 під час гідравлічних випробувань тепломереж у зоні обслуговування ТЕЦ-5.

"Провалля площею 1,5х1,5 м на місці пошкодження огороджене, постраждалих наразі немає. Тепломережа діаметром 300 мм була введена в експлуатацію в 1982 році. Одразу після повідомлення про витік аварійна бригада "Київтеплоенерго" перекрила подачу води та локалізувала пошкодження", — заявили у Київській міській державній адміністрації.

Зараз у Києві розпочали підготовку до ремонтних робіт. На місце аварії на водогоні прибула спецтехніка та оперативний персонал. Очевидці оприлюднили відео масштабної аварії на водогоні на вулиці Велика Васильківська. Тиск був настільки сильний, що вода піднялась до висоти багатоповерхового будинку. Також кияни повідомляють, що внаслідок пориву на водогоні затопило квартири та пошкоджено автомобілі. Один з постраждалих від аварії мешканців багатоповерхівки розповів, що воду комунальники перекрили не одразу, а додзвонитись в аварійну службу було надзвичайно складно.

"Дуже великий тиск води був схожий на дим. Люди спочатку не зрозуміли, думали, що якийсь пожар. Потім стало зрозуміло, що прорив. Каміння летіло у вікна, по автомобілям. Пошкодило вікна, людям позаливало квартири", — розповів журналістам про аварію потерпілий киянин.

Тиск води був настільки великий, що залило навіть 16-й поверх багатоповерхівки. Гейзер бив приблизно 15-17 хвилин, поки воду не відключили столичні комунальники.

Нагадаємо, у Києві через плановий ремонт та гідравлічні випробування у Голосіївському районі відключили гарячу воду. За кількома адресами з 2 по 19 травня у Голосієві не буде гарячої води. Це стосується мешканців кількох вулиць, зокрема Великої Васильківської.

Окрім того, у Києві через ремонт та гідравлічні випробування на Печерську не буде гарячої води. Це стосується мешканців кількох вулиць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Дивіться також відео, як у Києві з мосту у Дніпро впала металева конструкція та читайте, що про це розповіли в поліції.

Читайте также