У Києві сталася масштабна пожежа в лісі на Биківні (ФОТО)

Подробиці пожежі в Биківнянському лісі розповіли рятувальники

У Деснянському районі Києва сталася масштабна пожежа на території Биківнянського лісу. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, у Києві у неділю, 28 травня, горіли два гектари трав'яного настилу в селищі Биківня, що поряд з Броварським проспектом. Рятувальники встановили, що горіла трава та чагарники. Загасити пожежу вдалося за півтори години. Причини загоряння поки що невідомі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Київської міської ради відвели землю для створення Національного військового меморіального кладовища у Києві. У Биківні вісім гектарів території знаходились у власності територіальної громади Києва, а поруч 90 гектарів землі знаходяться у державній власності.

Після відводу землі державі загальна площа військового кладовища сягнула майже 100 гектарів. Орієнтовна кількість поховань — близько 50 тисяч, не враховуючи колумбарії. Першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені. Кладовище буде побудоване на Броварському проспекті. 

Нагадаємо, в містах під Києвом виникла екологічна проблема через перекриття каналізаційного колектору. Бучанський міській голова Анатолій Федорук заявив, що комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" не вперше перекрив каналізаційний колектор на КНС №4. Через що стоки стікають у річку Буча та може виникнути екологічна катастрофа.

Читайте також, як у Києві після обстрілів гасили масштабну пожежу.

Читайте также