Відключення світла в Києві: уламки російської ракети пошкодили електромережу

ДТЕК відновив пошкоджену уламками ракети електролінію в Києві

Фахівці ДТЕК "Київські електромережі" відновили повітряну електричну лінію столиці, яка була пошкоджена уламками збитої ворожої ракети. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Стало відомо, що завдяки енергетикам знову зі світлом 4811 родин.

Унаслідок чергового нічного ракетного удару по Києву, повітряна електрична лінія, яка забезпечувала світлом частину мешканців масиву Троєщина та Подолу, була пошкоджена. Внаслідок цього, 4811 родин залишалися без електропостачання. Всі клієнти були заживлені за резервними схемами протягом двох годин.

Як зазначають у компанії ДТЕК, після обстеження місця падіння уламків, яке провели військові та Державна служба з надзвичайних ситуацій, енергетики негайно розпочали процес відновлення пошкодженої ділянки лінії. Наразі обладнання повністю відновлено.

Нагадуємо, що енергетична компанія ДТЕК планує впровадити революційне нововведення - йдеться про плани будівництва "розумних" електромереж. За словами енергетиків, вони реконструюватимуть електромережу на Київщині за допомогою будівництва "розумних" електромереж Smart Grid. Великий план реконструкції триватиме десять років. Нову концепцію "розумних" мереж протестують протягом трирічного етапу в енерговузлі Ірпінь-Буча-Бородянка, який зазнав найбільших руйнувань під час окупації.

Також у Києві та на Київщині ремонтні бригади ДТЕК переведені у посилений режим роботи - прогнозується дощ та гроза. Складні погодні умови можуть призвести до аварій у електричних мережах. З метою швидкої ліквідації аварійних ситуацій енергетики компанії ДТЕК працюватимуть у посиленому режимі.

Читайте также