Під Києвом через аварію на водогоні люди залишились без води

Що відомо про аварійну ситуацію з водопостачанням

У Бучанському районі Київської області проводять аварійно-відновлювальні роботи на водогоні, де стався порив. Про це розповіли в комунальному підприємстві "Бучасервіс", передають "Коментарі".

За даними місцевих комунальників, через порив на водогоні в Бучі по вулиці Михайла Гориня без водопостачання залишились споживачі на кількох вулицях міста. Через аварію тимчасово відсутнє водопостачання по вулицях Бориса Грінченка і Азовська. Аварійна бригада КП "Бучасервіс" працює в екстреному режимі. Мешканцям бучі обіцяють відновити водопостачання сьогодні, 30 червня, до 17:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичному водоканалі поінформували про нові ціни на комунальні послуги у Києві. Для ПРАТ "АК "Київводоканал" з 1 липня 2023 року тарифи на водопостачання та водовідведення встановили у розмірі 41,136 гривень за кубометр з урахуванням ПДВ. Зростання — на 10,75 гривень за кубометр. Витрати на сім’ю із трьох осіб, які протягом місяця споживають в середньому 6,5 кубометрів холодної води зростуть на 69,88  гривень на місяць за послуги на водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, у травні в столичному водоканалі пояснили, чому у Києві спостерігалось підвищення забарвленості питної води. У підприємстві заявили, що це зумовлено надзвичайно високою забрудненістю річок Дніпра та Десни. Водночас, у "Київводоканалі" наголосили, що при цьому показники забарвленості, каламутності та загального заліза залишалися в межах норми. З початку червня у "Київводоканалі" вже двічі спростували фейк про спалах холери у Києві через холерну паличку у воді

Читайте також, де та чому у Київській області стало небезпечно купатися.

Читайте также