Дерева з рідкісними квітами знищили на Київщині (ФОТО)

Де знайшли незаконну рубку лісу

Столичні екологи зафіксували незаконно знищені дерева у Київській області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський культурно-екологічний центр.

Рубку дерев у лісі, де ростуть підсніжники, виявили під час експедиції за рідкісними рослинами в Обухівському районі Київської області. Лісники знищили дерева у лісі біля села Іванковичі.

"Підсніжники занесені до Червоної книги України. Проведення рубок завдає шкоди популяціям підсніжників, тому рубки, проведені лісниками, є незаконними", — наголосили у Київському культурно-екологічному центрі.

Екологи наголосили, що за такі порушення загрожують штрафи. Однак за українським законодавством це невеликі гроші. Для громадян — від 340 до 510 гривень, — для юридичних осіб — від 510 до 850 гривень з конфіскацією незаконно добутого. Київський культурно-екологічний центр оприлюднив фото знищеного лісу з підсніжниками біля села Іванковичі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Петрівська сільська рада роздала біля села Лютіж землі лісового фонду під забудову котеджами. На земельних ділянках планують знищити дерева через забудова. Подробиці про рейдерське захоплення землі — в матеріалі.

Нагадаємо, столичні комунальники не дочистили одне з озер у Києві. Мова йде про озеро Гнилуш на Троєщині. Роботи за допомогою підрядника виконувало комунальне підприємство "Плесо". Підрядник отримав гроші за виконані роботи. Однак роботи виконані неякісно.

Читайте також, що у Києві на березі озера зникне кладовище домашніх тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


П. Чумак

12 березня 2024, 15:13

Вадко сприймати подібне повідомлення, проо знищення не просто дере, а цілої еколоогічної ніши для інших рослин. І це зроблено, не освідченими та невідповідальними особами, а спеціалістам (мабуть недолісниками). Смішне покарання, у вигляді мізерного штрафу. Верховна Рада (= зрада) має негайно розглянути доповнення до існуючого закону про охорону природи. І знищення дерев, це - знищення і цілої екосистеми. Має бути більш вагоме покарання = до конфіскації майна. Бо це знищення екосистеми для майбутніх поколінь. Для дітей і внуків цих ековарварів. Дякую аматорам екологам за ВАШУ роботу і небайдужість. З поваго, прадід Петро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися