Вперше за 30 років: як столична влада пояснила затоплення вулиць

Про велику кількість опадів у КМДА розповіли, а от про стан ливнівок ні

У Київській міській державній адміністрації, посилаючись на дані “Укргідрометцентру”, повідомили, що у столиці вчора зафіксували зливу, за інтенсивністю якої не було 30 років поспіль, інформує портал "Коментарі".

За даними синоптиків, із ночі та станом на 15:00 середи, 12 червня, в Києві середній рівень опадів склав 46 мм, що в кілька разів перевищує добову норму. Злива з такою кількістю опадів у столиці – вперше за останні 30 років. 

У КМДА зазначили, що станом на 15:00 середній рівень опадів склав 31 мм. За ніч до 6:00 випало 15 мм опадів. Загалом нічний і денний рівні складають 46 мм опадів. Нормативний обсяг опадів за місяць складає 74 мм, тобто 12 червня в Києві випало більш ніж половина місячної норми.

Нагадаємо, що вчорашня негода спричинила транспортний колапс - чимало вулиць у Києві затопило, громадський транспорт зупинився, а приватні автомобілі просто плавали вулицями. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ймовірно, велика кількість опадів вплинула на дорожню ситуацію, однак, на думку народного депутата, заступника голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голови постійної делегації України в ПА НАТО Єгора Чернєва, проблема не стільки у кількості опадів. Він зазначив, що після тогорічного потопу ливнівки в районі, де він проживає, ніхто так і не прочищав.

Він припустив, що у місцевої влади, можливо, такий хитрий план - затопити водою та приховати бруківку, на яку грошей вистачило під час війни, а на ливнівки - ні.

Детальніше про ситуацію, яка склалася напередодні в Києві, читайте за посиланням.


Читайте также