У Пущі Водиці продали будинок та землю за підробленими документами (ФОТО)

Яке покарання загрожує зловмисникам

У Пущі Водиці у власниці нерухомості викрали документи та продали будинок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Оболонська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох осіб. Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України).

У прокуратурі пояснили, що група осіб викрала у жінки документи та продала будинок і землю у Пущі Водиці вартістю 7,3 мільйона гривень.

“Зловмисники познайомились із самотньою жінкою, що мешкала одна в Пущі Водиці. Їй належав будинок площею 144 кв.м та земельна ділянка площею 0,1000 га по вулиці Миколи Юнкерова. Шахраї викрали документи жінки та надалі переклеїли в її паспорт фото іншої жінки, яка погодилась взяти участь у шахрайстві за 100 доларів США. Надалі вона, видаючи себе за власницю будинку та землі, оформила довіреність на представництво її інтересів на іншу людину”, - розкрили деталі афери у прокуратурі.

Пізніше будинок та землю за допомогою довіреності продали новому власнику. Вартість незаконного проданого майна жінки складає 7,3 мільйона гривень. 

У прокуратурі повідомили, що майно повернули законній власниці у порядку цивільного судочинства.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на махінаціях із компенсацією за житло викрили колишнього народного депутата. 


Читайте также