Мешканець Київщини вимагав 70 тисяч доларів за працевлаштування: подробиці

Правопорушнику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі

Мешканцю Київської області повідомили про підозру - він вимагав протиправну вигоду у розмірі 70 тисяч доларів США за працевлаштування. Йшлося про керівну посаду в ДП “Укрспирт”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Фігуранту повідомили про підозру за фактом шахрайства (ч. 5 ст. 190 КК України).

“За даними слідства, підозрюваний повідомив знайомому, що за 70 тисяч доларів США може посприяти йому в працевлаштуванні на посаду директора ДП “Укрспирт”, запевнивши, що має для цього відповідні “зв’язки”, - пояснили в обласній прокуратурі.

Чоловіка затримали під час одержання всієї обумовленої суми за працевлаштування.

Правопорушнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у понад три мільйони гривень застави.

Відповідно до статті, за якою оголошено підозру, мешканцю Київщини загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що при ремонті дороги в Київській області виявили розтрату коштів на суму понад 14 мільйонів гривень. У порушенні підозрюють директора КК “Київавтодор”. Йдеться про ремонт дороги на ділянці Фастів – Митниця – Обухів – Ржищів, угоду на виконання якого уклали ще у 2019 році. 

Яке правопорушення вчинив підозрюваний, читайте детальніше за посиланням.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала на хабарях одного з головних податківців Києва. Які питання пропонував розв'язати податківець за неправомірну вигоду, читайте за посиланням.


Читайте также