У КП “Київпастранс” назвали винного в масштабній аварії на Глибочицькій

Трамвай, за даними компідприємства, перебував у справному стані

Днями у Києві сталася масштабна ДТП - трамвай пошкодив до 10 автомобілів. Внаслідок аварії травмувалися шість людей. У КП “Київпастранс” повідомили про завершення службового розслідування причин аварії на вул. Глибочицькій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

У комунальному підприємстві пояснили, що аварія сталася через необережні дії водія. Він під час зупинки на перемикачі припустився кількох грубих порушень правил експлуатації.

“Внаслідок необережних дій водія, який у порушення регламенту перебував поза транспортним засобом, знеструмлений трамвай опинився на схилі з вимкненими стоянковими гальмами. Це й спричинило неконтрольований рух вагона”, - пояснили у компідприємстві.

Поки тривають необхідні службові та слідчі дії, водія відсторонили від роботи. Також оголосили догани заступнику директора з експлуатації транспорту та начальнику відділу з безпеки руху ТРЕД імені Т. Шевченка.

“Наголошуємо, що за результатами технічного обстеження вагона транспортний засіб перебував у справному стані. Причиною аварії став винятково людський фактор. В усіх депо “Київпастранс” із водіями та відповідальними за експлуатацію рухомого складу особами, окрім планових, провели й позапланові інструктажі щодо дотримання правил експлуатації електротранспорту”, - наголосили у комунальному підприємстві. 

У “Київпастранс” зазначили, що остаточні результати щодо причин і наслідків ДТП встановлять правоохоронні органи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за добу на дорогах столиці загинули троє пішоходів.

Читайте также