У Київській області стався спалах небезпечної хвороби

Всього в числі постраждалих 14 осіб

У місті Біла Церква стався спалах такої небезпечної хвороби як сальмонельоз. Всі хворі впевнені, що причиною послужила їжа, яку кожен з них вживав напередодні в місцевому кафе. Про це пише видання "Крокус".

За інформацією джерела, серед тих, хто отруївся, сім жителів Білої Церкви. Вони розповіли, що зайшли на перекус у місцеве кафе. Через деякий час почало погіршуватися самопочуття, сильно впав тиск, з'явилася характерний біль у животі, температура підвищилася до 38,6, у деяких відзначалася втрата свідомості. Наступні три дні хворі провели під крапельницею.

Фахівці Держпродспоживслужби провели перевірку в зазначеному хворими кафе. В ході перевірки було встановлено, що заклад має низку порушень. Важливо зазначити, що в кафе не забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови для зберігання харчових продуктів і виготовлення готових страв. Крім того, на кухні були знайдені продукти з вичерпаним терміном придатності, а персонал допускають до роботи без наявності медичних книжок.

На цей момент кафе тимчасово не працює. З персоналу від роботи відсторонили п'ять осіб, які працювали без медичної книги. Прострочена продукція відправлена в утиль.

За словами однієї з потерпілих, на сьогодні налічується 14 осіб, які захворіли на сальмонельоз після відвідування кафе в Білій Церкві.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував про те, що в Київській області виявили небезпечний польський сир, а також в Київській області у популярному морозиві виявили небезпечну добавку.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися