Інцидент на київському цвинтарі: бюст українського вченого намагалися вкрасти з могили і продати (ФОТО)

Погруддя зроблено з латуні, подвійного або багатокомпонентного сплаву на основі міді, що і привернуло увагу зловмисників

На Байковому кладовищі в місті Київ стався кричущий інцидент — двоє зловмисників спробували вкрасти бюст із могили українського вченого, щоб потім продати його і заробити з цього грошей. Про це повідомляється у пресслужбі ГУНП Київської області.

За словами джерела, двоє чоловіків пройшли на кладовищі, непомітно демонтували бюст на могилі. Для цього злочинці використовували сокиру і молоток. Однак їх помітив сторож.

picture

Одному зі зловмисників вдалося втекти з місця злочину, а другого затримали. Незабаром співробітники поліції знайшли та затримали другого учасника злочину.

picture

Було встановлено, що 33-річний та 39-річний жителі столиці хотіли продати бюст українського вченого, щоб потім вигідно його продати. Варто зазначити, що він зроблений з латуні, тобто подвійного або багатокомпонентного сплаву на основі міді, де основним легувальним компонентом є цинк. Після крадіжки з цвинтаря його віднесли б на металолом.

picture

Зловмисникам було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв читачам про те, що в Києві митники знайшли цукерки з Великобританії із незвичайною начинкою. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання писало про те, що в Київській області викрали та зґвалтували підлітка. Чоловік грузинської національності вимагав від дівчинки гроші, а потім заштовхав її в машину і вивіз до лісу. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися