В Києві у дівчини, яка повернулася з Нігерії, виявили небезпечну хворобу

Перші симптоми хвороби з'явилися після повернення в Україну

Після довгої туристичної подорожі по Нігерії уродженка Києва захворіла на небезпечну хворобу — тропічну малярію. Про це повідомляється на сторінці Державної установи "Київський міський ЦКПХ МОЗ" у Facebook.

Тропічна малярія — інфекційне захворювання, що передається людині через укус зараженим комаром. Також зараження може відбутися через переливання крові. До основних симптомів відносять озноб, пітливість, гемолітичну анемію та спленомегалію. До слова, ця форма малярії є найважчою.

За словами джерела, після повернення до столиці жінка відчула слабкість, озноб, головний біль, а температура підвищилася до 39 градусів. Спочатку це було схоже на застуду. Однак вже до четвертого дня хвороби киянка зрозуміла, що це не на ГРВІ й звернулася у лікарню.

Після огляду пацієнтки лікарі прийшли до висновку, що у дівчини тропічна малярія. Її госпіталізували в інфекційне відділення Київської лікарні. Після проведення аналізу крові діагноз був підтверджений. На цей момент хвора продовжує лікування в умовах інфекційного стаціонару під наглядом лікарів.

Медики також зазначили, що дівчина не проходила хіміопрофілактику малярії під час перебування у природних вогнищах малярії та в Києві, як це рекомендується.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Київській області подешевшали деякі види ліків. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що в Держпродспоживслужбі Київської області попередили про небезпечний дитячий посуд із Китаю. У посуді знайшли речовини, що несуть шкоду здоров'ю дитини. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Довакин

17 серпня 2021, 15:05

Все обязательно проконсультируйтесь с Николаем перед поездкой заграницу

Bujhm

16 серпня 2021, 22:39

Не короновирус? Очень странно....

Николай

16 серпня 2021, 18:25

А за каким чертом она ездила в Нигерию ? Может новый штам COVID искала ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися