У центрі Києва зносять будинок Зеленських (Фото)

У центральній частині столиці на вулиці Тургенєвська продовжують зносити садибу Василя Малина, яка раніше належала родині міщан Зеленських. Про це на своєму сторінці в Facebook повідомив активіст Дмитро Перов.

За його словами, садиба Василя Малина 1890 року побудови в 1911-1915 роках належала родині міщан Зеленських. Це одна з останніх уцілілих дерев'яних садиб на вулиці. Він зазначив, що йде самовільне знищення історичного будинку з грубим порушенням містобудівного законодавства.

У будівельників відсутні інформаційний стенд об'єкта, картка на порушення благоустрою, а також містобудівні умови та обмеження. Депутат Київради Євгена Кулеба заявила, що поліція відмовляється приїжджати на виклики місцевих жителів.

Нагадаємо, що н а Либідської площі української столиці у провулку Лужевского, 3 зносять будинок, якому в цьому році виповнилося 83 роки. Це найстаріша будова на площі.

Активісти викликали поліцію, проте будівельники "просто послали поліцейських під три чорти". Будинок демонтують незаконно, а будівельний паркан встановлений без картки на порушення благоустрою.

Краєзнавець Семен Широчин заявив, що він чув про плани демонтувати будівлю давно, однак йому намагалися довести, що будівництво реставруватимуть, а не зносити.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ірина

17 серпня 2021, 10:02

А в школах дітей вчать зазубрювати, що Україна правова держава....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися