У Києві експерти виявили отруту в харчовій добавці

Знайдена речовина має канцерогенну, мутагенну, подразнюючу і наркотичну дію

У Києві в харчовій добавці, яка була ввезена в країну з Фінляндії, виявили речовину під назвою оксид етилену, що є несанкціонованим в Україні. Про це повідомляється в пресцентрі ГУ Держпродспоживслужби України в Київській області.

За інформацією джерела, від системи швидкого реагування на харчові продукти та корми (RASFF) надійшло повідомлення про те, що в харчовій добавці виявлений оксид етилену (сума 2 - РЄ та ЕО, виражена як ЕО: 11,8 мг/кг - проміле).

Варто відзначити, що оксид етилену є сильнодійною отрутою для практично всіх мікроорганізмів. Окис етилену токсичний, є ймовірним канцерогеном, легко запалюється. При великій концентрації речовина може викликати у людини опіки, подразнення шкіри або ж інтоксикацію. Найчастіше цю речовину використовують для дезінфікування медичних шприців. Оксид етилену є несанкціонованим у всіх країнах ЄС.

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області попередило операторів ринку про те, що в разі виявлення небезпечної, несанкціонованої добавки в будь-якому продукті слід терміново зняти товар із продажу і повідомити про порушення не більше ніж через два дні.

Нагадуємо, що раніше в Київській області під час перевірки в одному з сирів виявили небезпечну добавку. Як виявилося, продукт був ввезений в Україну з Польщі. Одна з добавок у ньому, як виявилося, не розщеплюється в шлунково-кишковому тракті людини. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що в Київській області було виявлено морозиво відомої компанії з несанкціонованою добавкою. Продукт ввозився в Україну з Франції. У компанії також прокоментували інцидент. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися