В одному з міст Київської області ввели карантин

Карантин накладено на всю територію міста

У місті Біла Церква, що на Київщині, був введений карантин. Причиною тому стало підтвердження сказу у тварини. Про це пише видання "04563.com.ua", посилаючись на інформацію Держпродспоживслужби міста Біла Церква.

Так, за словами джерела, у кота, який живе на вулиці Надрічна, було виявлено сказ. У зв'язку з цим в місті ввели карантин. В даний період заборонено проведення виставок домашніх тварин, а також диких. Разом з тим забороняється вивозити своїх вихованців за межі населеного пункту, поки не буде оголошено закінчення карантину у місті.

Протягом наступних кілька днів фахівці Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини разом зі студентами БНАУ будуть прищеплювати домашніх тварин міста від сказу.

Городян просять відповідально поставитися до ситуації, що склалася. Фахівці стверджують, що заходи профілактики можуть виявитися марними в разі, якщо власники домашніх тварин будуть відмовлятися вакцинувати свого вихованця.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві скасують карантинні заборони для вакцинованих. Міністр охорони здоров'я заявив, що в разі переходу в "жовту" і "червону" зони карантину більшість обмежень у цих зонах не будуть поширюватися на громадян, які отримали дві дози вакцини, тобто пройшли повну вакцинацію. Детальніше про те читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Кияни вимагають дозволити перевозити собак в метро. Багато киян вважають заборону на перевезення тварин вкрай незручним. Подробиці читайте на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися