У Києві на митниці вилучили «індійські скарби»

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітниками митної служби було вилучено понад 40 кілограмів срібних прикрашений з Індії. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України в соціальній мережі Facebook.

Відомо, що 38-річний чоловік привіз рейсом з Делі (Індія) дві валізи, в яких митники під час контролю багажу, виявили безліч срібних прикрас (кільця, сережки, намиста, підвіски, браслети) і статуетки.

Чоловік повинен був з аеропорту "Бориспіль" слідувати трансфером в Одесу і для проходження митного пункту вибрав спрощену систему "зелений коридор". Її вибирають пасажири, які підтверджують, що у них відсутні товари й предмети, заборонені до перевезення, або які не підлягають декларуванню. Однак митники за допомогою техніки виявили, що в багажі у чоловіка знаходяться ювелірні прикраси зі срібла 925 проби з вставками з каменів. Загальна вага "скарбів" склала 44 кілограми, за кількістю їх було 4 627 одиниць. Але чоловік запевняв, що всі прикраси належать особисто йому.

На порушника було складено протокол, а "індійські скарби" вилучили. Їх вартість встановлюватимуть додатково.

Нагадаємо, що в міжнародному аеропорту "Бориспіль" іноземний громадянин намагався вивезти з України старовинний самовар. У митниці відзначили, що виявлений самовар має культурну цінність та історичне значення.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що на складі Київської митниці з поштового відправлення вилучили 30 старовинних монет, які під виглядом значків прямували з Маріуполя до Ізраїлю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрист в погонах

8 листопада 2021, 13:08

если они изъято в таможнее, это уже КРАЖА!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися