Київські митники вилучили в іноземця старовинний самовар (ФОТО)

Чоловік намагався вивезти культурну цінність з України

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" іноземний громадянин намагався вивезти з України старовинний самовар. Про це повідомили у пресслужбі Київської митниці, передають "Коментарі".

Під час перевірки американця в його багажі знайшли предмет старовини. У митниці зазначили, що виявлений самовар має культурну цінність та історичне значення. Він виготовлений у 1877 році та має клейми самоварних фабрикантів — братів Баташових.

В митниці зазначили, що старовинний самовар громадянин США намагався вивезти з України до Росії транзитом через Польщу. Іноземець не декларував предмет старовини та не мав дозвільних документів на старовинний самовар. Культурну цінність вилучили, а на американця склали протокол про порушення митних правил України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в міжнародному аеропорту "Київ" американець намагався перевезти партію дорогоцінних годинників. Під час перевірки прикордонники та митники виявили у іноземця 16 швейцарських годинників марки "Ролекс". 

Окрым того, на складі Київської митниці з поштового відправлення вилучили 30 старовинних монет, які під виглядом значків прямували з Маріуполя до Ізраїлю. Вилучені монети 1621-1889 років виготовлення. Найстаріша з них — це "орт" Речі Посполитої 1621 року карбування. Цій монеті із зображенням короля Сігізмунда ІІІ - 400 років. Найдорожчою вилученою монетою виявився срібний рубль Російської імперії. Ця монета вагою у 20 грамів 1830 року карбування. Її виготовили за часів Миколи І. На "орлі" монети зображена шестикінечна зірка.

Нагадаємо, київські митники вилучили елітний спортивний автомобіль Lamborghini Aventador вартістю 600 тисяч євро та 260 кг бурштину. Елітний спорткар, який знаходився на території України нелегально, виявили під час перевірки електронної бази даних. Lamborghini ("Ламборджині") потрапив на територію України з Польщі ще у лютому 2020 року. Його власником виявився громадянин Ізраїлю. Через рік він мав виїхати на спорткарі з України або заплатити митний збір, проте не зробив цього. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися