На Київщині горіли гектари трави та сміття (ФОТО)

Лише за добу в регіоні сталося 24 пожежі

На Київщині за добу рятувальникам довелося тушити вогонь на понад десяти гектарах площі. Про це розповіли у Головному управлінні Державної служби з надзвичайної ситуації (ДСНС) України у Київській області, передають "Коментарі".

За даними відомства, попри всі застереження та прохання рятувальників та екологів мешканці Київської області продовжують підпали сухої трави. Через це горить не тільки трава. Вогонь розповсюджується на споруди, паркани, копиці сіна, зазначили у ДСНС. Лише за минулу добу рятувальникам довелося 24 рази виїжджали на гасіння трави і сміття. Площа загорань становила понад 13 гектарів.

"Спалювання сухої трави і листя загрожує виникненням значних масштабних пожеж, що є небезпечним не лише для природних систем, але й для здоров’я людей, особливо для тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами", — заявили у ДСНС України у Київській області.

Нагадаємо, що у селищі міського типу Димер, що в Київській області, в багатоповерхівці сталася пожежа в трикімнатній квартирі. Внаслідок пожежі загинула жінка 1964 року народження.

Читайте також, що на Оболоні через підпал згоріло чотири автомобілі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися