"Ваш родич у біді": як шахрайки в Києві виманювали у пенсіонерок великі суми грошей (ФОТО, ВІДЕО)

Зловмисниці виманили у постраждалих майже 230 тисяч гривень

У Печерському районі Києва під час обміну грошей затримали двох злочинниць, які обманювали пенсіонерок по досить популярній схемі "Ваш родич потрапив в ДТП". Про це повідомляється у пресслужбі ГУНП Києва.

За словами джерела, зловмисниці виманили шахрайським шляхом у постраждалих майже 230 тисяч гривень. Всього відомо і чотирьох епізодах. Як з'ясувалося, затримані дзвонили пенсіонерок і повідомляло, що їхні родичі потрапили в серйозну дорожньо-транспортну пригоду та їм негайно потрібні гроші на операцію.

picture

Далі жертви аферисток віддавали всі свої заощадження і тільки через час дізнавалися про те, що попалися на виверти шахраїв. Про це постраждалі повідомили в поліцію. В ході реалізації оперативної інформації співробітники кримінальної поліції Деснянського управління поліції затримали двох жінок, в момент, коли вони міняли вкрадені у пенсіонерок гроші.

picture

Затриманими виявилися 35-річна мешканка Києва та 20-річна уродженка Вінницької області. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За скоєний злочин аферистка загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін до трьох років.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, як шахраї обманюють жителів Київської області через інтернет. За добу три людини стали жертвами інтернет-шахраїв. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в центрі Києва шахраї заволоділи двома квартирами вартістю понад три мільйони гривень. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися