15 000 гривень за 100 літрів: на Київщині шахраї продають бензин

Покупець скинув гроші на картку "продавцю", але свого товару так і не отримав

У місті Фастів, що на Київщині, чоловік став жертвою шахрая, який продавав бензин через Інтернет. Про це повідомляється на сторінці Фастівського районного управління поліції у Facebook.

На лінію "102" звернувся мешканець Фастова з інформацією про те, що на одному із сайтів у мережі Інтернет було розміщено оголошення про продаж бензину вартістю 15 тисяч гривень за 100 літрів. Як виявилося, це оголошення подав аферист.

За словами потерпілого, домовившись із продавцем, він переказав йому зазначену суму грошей на банківський рахунок. Однак відразу після цього зв'язок із ним різко зник. Відповідно, сплачений товар чоловікові так і не прийшов.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

У поліції нагадують, що переказувати передоплату за товар невідомим продавцям вкрай небезпечно. Здійснюйте оплату після отримання товару, щоб уникнути подібних ситуацій. У випадку, якщо в інтернет-магазині не передбачено накладеного платежу, уважно прочитайте відгуки. Неодмінно зайдіть в розділи сайту "про нас", "наші контакти", "обслуговування клієнтів", де можна дізнатися про місцеперебування магазину, телефони та іншу потрібну інформацію. Якщо такі розділи відсутні, це має вас насторожити.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, як шахраї дурять мешканців Київської області через Інтернет. За добу троє людей стали жертвами інтернет-аферистів. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Київщині пенсіонерку обдурив майстер з ремонту. Пенсіонерка передала 50 000 гривень майстру за ремонт покрівлі та закупівлю будівельних матеріалів. Після виконання першої частини робіт чоловік зник. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вадим

27 жовтня 2021, 14:55

15 тысяч гривен за 100 литров.Это по 150грн за литр?Автор далек от того про что пишет

Владимир

27 жовтня 2021, 13:18

В чем подвох? Цена 150 гр за литр.это космическое топливо?

Nik

27 жовтня 2021, 13:12

При такой цене 150 грн за литр мошенник больше всего покупатель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися