У Києві від ускладнень після коронавірусу померла родина письменників

Вакцинуватися подружжя не могло з деяких причин

Сімейна пара українських літераторів, автори кількох десятків книг — Тимур та Олена Литовченко пішли із життя практично в один день. Причиною цього стали ускладнення після коронавірусної інфекції. Про це повідомляє видання "Укрінформ", посилаючись на інформацію пресслужби видавництва "Фоліо".

За словами джерела, Тимур та Олена протягом довгих років співпрацювали з видавництвом. На рахунку письменників 8 історичних романів та 10-томна епопея "101 рік України". Також наголошується, що залишилися і недописані твори авторів, серед них і книга "Княгиня Ольга".

Дочка загиблих письменників повідомила на своїй сторінці у Facebook про те, що вакцинуватись її батьки не могли з деяких причин.

"Тато і мама були інвалідами, у мами були ускладнення з ногою... запалення ендопротезу колінного суглоба. Її не оперували... Тато був інвалідом 1 групи, у нього, крім усього, був завищений цукор та інші хвороби", — пише Литовченко.

Водночас автор посту наголосила, що сімейний лікар не могла організувати бригаду вакцинації, а ходити Олена та Тимур практично не могли. У зв'язку із цим вакцинацію вони не змогли зробити.

Для довідки: Олена Литовченко — українська письменниця, яка є автором багатьох оповідань. Разом із чоловіком займалася написанням історичних романів.

Тимур Литовченко – український письменник-фантаст. На рахунку автора численні фантастичні твори та історичні романи.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у столиці відкрили новий пункт вакцинації. У пункті чергуватимуть кілька мобільних бригад медиків. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві посилять карантин. Мер Києва розповів, як працюватимуть школи, дитячі садки, ТРЦ, а також громадський транспорт. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися