На Київщині в одному з сіл введено карантин: причина

Карантин триватиме два місяці

У селі Гейсиха, що у Ставищенському районі Київської області, було запроваджено карантин після того, як у бездомного собаки виявили сказ. Про це повідомляється у пресслужбі Ставищенської міської ради.

За словами начальника Ставищенського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Семена Коберника, 8 листопада на вулиці Центральній було виявлено собаку з ознаками сказу. Після проведення відповідних аналізів побоювання підтвердилися.

З 9 листопада у селі було введено карантин на два місяці. У цей час забороняється проведення виводків собак, вивезення тварин у небезпечну зону, проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин, їх вилов та вивіз.

Також Семен Коберник зазначає, що на цей момент ситуація зі сказом тварин у громаді залишається складною. Основним джерелом інфекції є лисиці.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що Київській області з 13 листопада набули чинності посилені карантинні обмеження щодо переміщення у громадському транспорті. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у столиці щодня погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус навіть в умовах "червоної" зони. У зв'язку з цим у Києві можуть запровадити локдаун. Про це під час термінового брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися