У Київській області посилили карантин: подробиці

Обмеження стосуються громадського транспорту

У Київській області з 13 листопада набули чинності посилені карантинні обмеження щодо переміщення у громадському транспорті. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення Київської обласної державної адміністрації.

Відсьогодні у Київській області усі пасажири для користування громадським транспортом — електричками, автобусами, маршрутками — зобов’язані мати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу хоча б однією дозою вакцини, або негативний ПЛР-тест, або експрес-тест, отриманий не пізніше як за 72 години до дня поїздки, або довідку про одужання від COVID-19. Такі вимоги зберігатимуться поки Київщина знаходиться у "червоній" зоні карантину, повідомили в облдержадміністрації.

В разі відсутності документів пасажирам загрожує штраф, а з електричок поліціянти мають право знімати людей з рейсу. Про нові правила перевезень у приміських поїздах під час карантину раніше попереджали в "Укрзалізниці".

У Києві від пасажирів наземного громадського транспорту та метро також вимагають COVID-сертифікат про вакцинацію, або негативний ПЛР-тест, або експрес-тест, отриманий не пізніше як за 72 години до дня поїздки. Також можна пред’явити довідку про протипоказання щодо щеплення від коронавірусу. Перевіряти документи мають право поліціянти або спеціальні рейдові групи з правоохоронців і працівників Держспоживслужби.

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації не допустили до роботи сімох працівників, які не зробили щеплення від коронавірусу. Повернутися до роботи відсторонені працівники зможуть або після надання COVID-сертифікатів про вакцинацію або після закінчення карантину. Серед тих, кого не допустили до роботи, четверо працюють у департаментах, інші — в апараті столичної мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також: Київ перейшов до "червоної" зони карантину: повний список заборон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися