У мерії Києва відсторонили від роботи невакцинованих працівників

В КМДА розповіли про ситуацію з вакцинацією

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) не допустили до роботи сімох працівників, які не зробили щеплення від коронавірусу. Про ситуацію з вакцинацією у столичній мерії розповів керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, передають "Коментарі".

За його словами, повернутися до роботи відсторонені працівники зможуть або після надання COVID-сертифікатів про вакцинацію або після закінчення карантину. Серед тих, кого не допустили до роботи, четверо працюють у департаментах, інші — в апараті столичної мерії.

Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний зазначив, що середній показник вакцинації від коронавірусу серед усіх структурних підрозділів Київської міської держадміністрації на 8 листопада становить майже 92%. Рівень вакцинації в райдержадміністраціях у Києві — від 90% до 96%.

Окрім того, довідки про відтермінування щеплення від коронавірусу мають дванадцять працівників столичної мерії з причини того, що нещодавно перехворіли COVID-19. Одна людина має медичні протипоказання, двоє перебувають на лікарняному, один держслужбовець — у відпустці.

Нагадаємо, з 8 листопада на період дії карантину посадовці усіх рівнів влади, а також працівники освітніх закладів мають обов'язково мати хоча б одне щеплення від коронавірусу або довідку про протипоказання. В іншому випадку на час дії карантинних обмежень їх не допустять на роботу без зберігання заробітної плати та страхового стажу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисячгривень.

Читайте також: Київ перейшов до "червоної" зони карантину: повний список заборон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися